Hagyományőrzés és a történelem újrajátszása 1945-1975-ig

Checkpoint Charlie

Itt Charlie, Checkpoint Charlie, vétel!

2020. november 22. - CheckpointCharlie88

Üdvözlök minden idelátogatót!

A CC nem új oldal, az egész facebook-on kezdődött még 2019 júniusában abból indíttatásból, hogy mindig is érdekelt a történelem és azon belül a hadtörténelem. Az oldal célja bemutatni a hidegháborús konfliktusokat és azok hagyományőrzését elősegíteni. Főleg az indokínai és a vietnámi háború kerül előtérbe, de ezeken felül a koreai és olyan háborúk is, amik idehaza alig vagy egyáltalán nem ismertek. A másik cél az, hogy megismerjék az olvasók az akkor élt emberek történeteit, életüket és személyes tárgyaikat. Bemutatásra kerülnek majd a katonák alap és személyes felszerelései, és csoportos vagy egyéni hőstettei is, mindez politikától és ideológiától mentesen.

És, hogy miért jött létre a blog ha van facebook oldal is?

Szimplán azért mert sajnos a facebook törölte a komolyabb cikkek írásának a lehetőségét, ezért kénytelen vagyok átköltöztetni ide a hosszabb irományokat, amiket írok/írunk egy kedves barátommal. Minden más: rövidebb posztok, képek vagy videók maradnak ott, itt csak a kidolgozott anyagok lesznek olvashatóak.

Jöjj és kövess engem, minket.

Üdvözlettel!

Charlie/Karesz. ;)

b78533ba16c4ec5235509d2309da4aae.pngAmerikai tengerészgyalogos katonai rendész, és őt utánzó vietnámi gyerekek a Da Nang-i Charlie ellenőrzőpontnál 1965-ben.

A bejegyzés trackback címe:

https://checkpointcharlie.blog.hu/api/trackback/id/tr5516295570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása